breaking news

CES MMA Kampioen Matt Bessette vecht tegen Enrique Barzola tijdens UFC 220 in Boston

January 12th, 2018 | by Marcel Dorff

Eerder vandaag werd bekend dat de Engelsman Arnold Allen vanwege visumproblemen niet zou kunnen vechten tegen Enrique Barzola tijdens UFC 220 in Boston, Massachusetts. Echter is er heel snel een vervanger gevonden. CES MMA Featherweight Kampioen Matt Bessette zal op 20 Januari 2018 op short notice zijn opwachting maken tegen Barzola. Het gevecht zal plaatsvinden in de TD Garden en maakt deel uit van de Preliminary Card.

Enrique Barzola (MMA 13-3-1/UFC 3-1-0) kwam via TUF Latin America 2 in 2015 de UFC binnen. In een eenzijdige finale won hij van Horacio Gutierrez via Unanimous Decision. Barzola een sterke worstelaar domineerde het gevecht 15 minuten lang op die manier. De Peruviaan moest het vervolgens opnemen tegen Kyle Bochniak. In een attractief gevecht leek Barzola genoeg gedaan te hebben om de overwinning te claimen. Echter dachten twee judges daar anders over waardoor Barzola in Augustus 2016 zijn eerste nederlaag in de UFC leed. Nog geen twee maanden later was Barzola alweer terug in de Octagon. Ditmaal stond de TUF Latin America 2 winnaar tegenover Chris Avila. Avila was duidelijk een maatje te klein voor Barzola, en werd van begin tot eind gedomineerd. Barzola pakte de overwinning via Unanimous Decision. Barzola nam het vervolgens in Mei 2017 op tegen de Mexicaan Gabriel Benitez. Opnieuw was de worstelgame van Barzola de doorslaggevende factor. Barzola won via Split Decision.

Matt Bessette (MMA 22-7-0-1/UFC 0-0-0-1) is een Amerikaanse vechter die sinds 2007 in het Pro-MMA circuit meedraait. De man uit Hartford, Connecticut is een zeer bekende vechter in de Eastcoast MMA scene. Zo wist Bessette in het begin van zijn carrière de Reality Fighting en Global Fight League titels te winnen. Vervolgens zou Bessette een aantal losse partijen voor Bellator MMA vechten. Onder meer oud UFC vechter Diego Nunes werd verslagen. Bessette werd pas echt iemand om rekening mee te houden nadat hij tekende bij de CES MMA organisatie. Bessette wist daar halverwege 2016 de Featherweight titel te winnen en zou deze ook tweemaal met succes verdedigen. Bessette werd vervolgens uitgenodigd om mee te doen aan de eerste week van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Bessette nam het tijdens het Main Event op tegen voormalig UFC vechter Kurt Holobaugh. Holobaugh wist Bessette te verslaan via KO in de eerste ronde en maakte daarmee een einde aan de winstreak van zeven gevechten van de man uit Hartford. Echter bleek na afloop dat Holobaugh een ”IV” had gebruikt voor het gevecht. Aangezien dit verboden is werd het gevecht omgezet in een No Contest. Bessette zou terugkeren bij de CES MMA organisatie om in Februari zijn titel te verdedigen. Dit zal nu dus niet doorgaan vanwege zijn overgang naar de UFC.

Comments are closed.