breaking news

Calvin Kattar pakt short notice gevecht tegen Andre Fili tijdens UFC 214

July 16th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist wist Shawn Bitter (@mmawizzard) bekend te maken dat CES MMA vechter Calvin Kattar een contract heeft getekend bij de UFC. De Team Sityodtong vechter maakt zijn debuut op short notice tijdens UFC 214 op 29 Juli 2017 tegen Team Alpha Male’s Andre Fili. Fili zat al een aantal weken zonder tegenstander nadat Doo Ho Choi wegens een blessure verstek moest laten gaan. Kattar en Fili treffen elkaar in de Featherweight divisie in de Octagon van het Honda Center te Anaheim, Californië. Het gevecht opent de ”televised prelims” in de VS.

Andre Fili (MMA 16-4/UFC 4-3) is een Hawaiïaanse MMA vechter en een groot talent uit de Team Alpha Male stal van UFC Hall of Famer Urijah Faber. Fili kwam in 2013 de UFC binnen met een record van 12-1. Fili maakte op short notice zijn debuut tegen Jeremy Larsen. Fili wist het gevecht via TKO vroeg in de tweede ronde in zijn voordeel te beslissen. Zes maanden later keerde Fili terug in de Octagon om het op te nemen tegen een andere Hawaiïaan, namelijk Max Holloway. Holloway, inmiddels de UFC Featherweight Kampioen, maar wie had daar op dat moment weet van bleek te sterk voor Fili en besliste het gevecht via Guillotine Choke Submission in de derde ronde. Fili herstelde echter in zijn volgende gevecht eind 2014. In ”hostile territory” werd via Unanimous Decision gewonnen van de Braziliaan Felipe Arantes. Fili leek ”back in business”, maar zou vijf maanden later opnieuw tegen een domper aanlopen. TUF Brazil 1 runner-up Godofredo Pepey wist via een spectaculaire Flying Triangle Choke Submission Fili al in de eerste ronde tot aftikken te dwingen. Eind 2015 keerde Fili terug in Mexico City om het op te nemen tegen de Mexicaan Gabriel Benitez. Via een schitterende Headkick wist Fili via KO te winnen en de Performance of the Night bonus binnen te slepen. Maar opnieuw wist Fili geen tweede gevecht opeenvolgend binnen de organisatie te winnen. Fili werd gematcht tegen een van de grootste talenten uit Mexico, namelijk Yair Rodriguez. Rodriguez wist Fili in een zeer attractief gevecht in de tweede ronde via een spectaculaire Switchkick KO te finishen. Vervolgens kruisten Fili en Hacran Dias elkaars paden. Fili zette een zeer sterke performance neer tegen de Braziliaan, en won via Unanimous Decision.

Calvin Kattar (MMA 16-2/UFC 0-0) is een vechter die uitkomt voor Team Sityodtong in Boston, Massachusetts onder de bezielende leiding van hoofdcoach Mark DellaGrotte. Kattar wordt gezien als een groot talent binnen het regionale MMA circuit in de Eastcoast van de VS. Kattar vocht vooral veel partijen in de Combat Zone organisatie en de CES MMA organisatie. Kattar heeft op dit moment een winstreak van acht gevechten met onder meer overwinningen tegen Saul Almeida, Cody Stevens, Kenny Foster en Chris Foster. Kattar zal op short notice zijn UFC debuut gaan maken tegen Andre Fili.

Comments are closed.