breaking news

BREAKING: Movsar Evloev treft Muin Gafurov tijdens UFC St.Petersburg

March 14th, 2019 | by Redactie
BREAKING: Movsar Evloev treft Muin Gafurov tijdens UFC St.Petersburg
UFC
0

M-1 Global Bantamweight Kampioen Movsar Evloev gaat zijn UFC debuut maken tegen de Tadzjiek Muin Gafurov. Dit hebben wij van MMA DNA weten te achterhalen. Op 20 April 2019 zal het gevecht in St.Petersburg plaatsvinden in de Featherweight divisie. Beide vechters zullen elkaar treffen op de Preliminary Card in het Yubileyny Sports Palace.

Movsar Evloev (MMA 10-0/UFC 0-0) is een vechter die afkomstig is uit Ingoesjetië, een autonome republiek van de Russische Federatie. Evloev startte zijn Pro-MMA carrière in 2014 bij de M-1 Global organisatie. Evloev debuteerde met een Rear Naked Choke Submission overwinning in de tweede ronde tegen Jianwei He. M-1 Global gooide Evloev vervolgens al in zijn tweede gevecht voor de leeuwen. De sterke Chinees Zhenhong Lu werd aan de man uit Ingoesjetië gekoppeld. Evloev vocht sterk en won via Unanimous Decision. Vervolgens kwam Evloev uit in twee kleinere toernooien van de M-1 Global organisatie waar hij beide keren wist te winnen. Evloev won vervolgens nog twee partijen in 2016 waaronder een Unanimous Decision overwinning tegen Lee Morrison. Hierdoor mocht Evloev in 2017 vechten tegen Bantamweight Kampioen Pavel Vitruk. Echter raakte Vitruk geblesseerd waarna Evloev voor de Interim titel moest vechten tegen Alexei Nevzorov. Evloev maakte duidelijk dat hij de echte #1 contender was en versloeg Nevzorov via een vernietigende Headkick KO in de tweede ronde. Drie maanden later stond alsnog het titel gevecht tegen Vitruk op het programma. Evloev won na vijf rondes dominatie via Unanimous Decision en was de nieuwe Kampioen. Begin 2018 verdedigde Evloev de titel met succes. Via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde werd Sergey Morozov verslagen. Evloev verdedigde vervolgens in het iconische en jaarlijkse ”In the Mountains” evenement van M-1 Global voor de tweede keer zijn belt. Voor eigen publiek werd de Braziliaan Rafael Dias in de vijfde ronde via KO verslagen. Evloev had het erg moeilijk in deze partij, maar toonde veerkracht. Evloev maakt nu de overstap naar de UFC.

Muin Gafurov (MMA 17-2/UFC 0-0) is een MMA vechter uit Tadzjikistan. Gafurov maakte zijn Pro-MMA debuut in 2013 in het Russische MMA circuit. Na vijf overwinningen onder andere tegen Kurban Gadzhiev tekende Gafurov in 2014 een contract bij de Alash Pride organisatie in Kazachstan. Daar won hij drie partijen en trok hij de aandacht van de ONE Championship organisatie. In September 2015 debuteerde Gafurov met een spectaculaire KO overwinning in de eerste ronde tegen Casey Suire. Suire werd gefinisht met een spinning backkick naar het lichaam binnen een minuut. Na vervolgens ook de Fin Toni Tauru via TKO verslagen te hebben ging het mis voor Gafurov. Zo verloor hij van Reece McClaren en huidige Kampioen Kevin Belingon via Unanimous Decision. Gafurov keerde terug in het regionale circuit van Tadzjikistan waar hij twee snelle overwinningen wist te pakken. Vervolgens organiseerde de ACB organisatie in Tadzjikistan een evenement. Gafurov was daar uiteraard van de partij. Via KO in de eerste ronde werd Beno Adamia gefinisht. Hierna pakte Gafurov nog een overwinning alvorens hij in Oktober 2018 na twee jaar afwezigheid terugkeerde bij ONE Championship. Gafurov versloeg in zijn comeback gevecht UFC veteraan Leandro Issa via KO in de eerste ronde. Gafurov tekent nu een contract bij de UFC en wordt daarmee de eerste UFC vechter uit Tadzjikistan.

Afbeeldingsresultaat voor muin gafurov

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »