breaking news

Braziliaanse sensatie ”Borrachinha” vecht tegen Oluwale Bamgbose tijdens UFC 212

March 29th, 2017 | by Marcel Dorff
Braziliaanse sensatie ”Borrachinha” vecht tegen Oluwale Bamgbose tijdens UFC 212
UFC
0

Zojuist heeft het Braziliaanse Combate naar buiten gebracht dat Paulo Henrique Costa, beter bekend onder de bijnaam ”Borrachinha” zal vechten tijdens UFC 212 in Rio de Janeiro, Brazilië tegen de Nigeriaanse Amerikaan Oluwale Bamgbose. Beide Middleweights zullen op 3 Juni 2017 de strijd met elkaar aangaan in de Octagon van de Jeunesse Arena. Het gevecht zal waarschijnlijk plaatsvinden op de Preliminary Card.

Paulo Henrique Costa (MMA 9-0/UFC 1-0) probeerde in 2014 via TUF Brazil 3 de UFC binnen te komen. ”Borrachinha” won zijn eliminatie partij en mocht dus het huis in. Echter verloor hij de kwartfinale van latere finalist Marcio Alexandre Jr. via Split Decision waarna zijn UFC avontuur ophield. Vervolgens wist Costa in zijn vijf partijen erna vijfmaal te winnen in de eerste ronde, en daar bovenop ook nog eens twee wereldtitels te pakken. Waaronder de prestigieuze Jungle Fight titel. Met zeven (T)KO’s en één Submission in acht gevechten is Costa nog altijd ongeslagen als Pro-MMA vechter. De Braziliaan heeft een finishratio van 100% waarvan allemaal in de eerste ronde. Het finishratio van 100% bleef in tact ook na zijn UFC debuut eerder dit jaar. Zo werd de Zuid-Afrikaan Garreth McLellan in de eerste ronde via TKO verslagen. ”Borrachinha” verdiende hier ook nog eens de Performance of the Night bonus mee.

Oluwale Bamgbose (MMA 6-2/UFC 1-2) kwam in 2015 als ongeslagen vechter op short notice de UFC binnen. Hij verving Joe Riggs tegen Uriah Hall. Bamgbose die op dat moment een KO ratio had van 100% in de eerste ronde kwam over van Ring of Combat. Zijn gevecht tegen Hall liep voor Bamgbose niet als gepland. Weliswaar werd het gevecht beslist via TKO in de eerste ronde, maar ditmaal zat Bamgbose zelf aan de verkeerde kant van de uitslag. Bamgbose was meteen zijn ongeslagen status als Pro-MMA vechter kwijt. Vervolgens zou Bamgbose opnieuw op short notice invallen, ditmaal tegen Daniel Sarafian in Pittsburgh, Pennsylvania. Bamgbose versloeg Sarafian binnen een minuut via KO en revancheerde zich dus voor zijn ongelukkige debuut. In April 2016 viel Bamgbose voor de derde keer in als short notice vervanger. Ditmaal nam hij het op tegen TUF Brazil winnaar Cezar Ferreira. Ferreira zou het gevecht winnen via Unanimous Decision. Vervolgens ging het gerucht dat Bamgbose zou vechten tegen Josh Samman, maar dit gevecht werd nooit officieel naar buiten gebracht aangezien Samman overleed aan een overdosis. Bamgbose zou vervolgens vechten tegen Joe Gigliotti maar moest geblesseerd afhaken. En als klap op de vuurpijl werd eerder deze maand het gevecht tegen Tom Breese een paar uur voor aanvang gecanceld omdat Breese zich niet goed voelde. Bamgbose mag nu na een jaar afwezigheid in de Octagon eindelijk weer zijn opwachting maken.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.