breaking news

Braziliaans onderonsje tussen Warlley Alves en Alberto Mina tijdens UFC 237 in Rio

March 14th, 2019 | by Marcel Dorff
Braziliaans onderonsje tussen Warlley Alves en Alberto Mina tijdens UFC 237 in Rio
UFC
0

Brazilië tegen Brazilië in Brazilië. Oftewel Warlley Alves neemt het op tegen Alberto Mina tijdens UFC 237 in Rio de Janeiro, Brazilië. Beide vechters treffen elkaar in de Welterweight divisie. Dit maakte Combate zojuist bekend. Het gevecht zal plaatsvinden in de Jeunesse Arena op 11 Mei 2019. Het gevecht maakt deel uit van de Preliminary Card.

Warlley Alves (MMA 12-3/UFC 6-3) vocht in 2014 op Middleweight het derde seizoen van TUF Brazil. Alves won TUF Brazil 3 door in de finale Marcio Alexandre Jr. via Guillotine Choke Submission in de derde ronde te verslaan. Alves geroemd om zowel zijn groundgame als zijn standup game vocht vervolgens in November 2014 in Brazilië tegen Alan Jouban. In een zeer controversiële Unanimous Decision won Alves in zijn thuisland. Vervolgens wist Alves de Frans-Canadees Nordine Taleb te verslaan via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde tijdens UFC 190. Vervolgens maakte Alves zijn debuut in de Verenigde Staten tegen de eveneens ongeslagen Colby Covington. Alves wist Covington vroeg in de eerste ronde via Guillotine Choke Submission te stoppen. Veel mensen zagen/zien Alves als een van de grootste talenten in de UFC Welterweight divisie. Het ging echter voor eigen publiek mis in Mei 2016. Na een uitstekende eerste ronde van Alves, ging het qua cardio mis in de tweede en derde ronde. Bryan Barberena (niet vies van een upsetje) wist de ongeslagen Braziliaan voor eigen publiek te verslaan. Echter in zijn partij in November 2016 kon Alves het tij niet keren. Tegen TUF 21 winnaar Kamaru Usman werd een dominante Unanimous Decision verlies geleden. Hierdoor had Alves een two-fight losing streak die hij zal moest proberen te doorbreken in Polen. Dit zou in eerste instantie moeten gebeuren tegen Jimmy Wallhead, echter werd Wallhead in verband met een potentiële USADA overtreding van het evenement gehaald. Salim Touahri pakte het gevecht op short notice. Alves won vrij eenvoudig via Unanimous Decision en wist zijn losing streak te doorbreken. Alves nam het vervolgens op in Mei 2018 tegen de Rus Sultan Aliev. Alves wist een grote snee boven het oog van Aliev te maken en hierdoor werd het gevecht gestopt tussen de tweede en derde ronde. Alves won via TKO. Alves nam het vervolgens op tegen James Krause tijdens UFC Lincoln. Na een goede eerste ronde van Alves liep hij tegen een knie aan van Krause. Krause maakte de partij vervolgens af via TKO.

Embed from Getty Images

Alberto Mina (MMA 13-1/UFC 3-1) is sinds 2005 actief in het Pro-MMA circuit. De Braziliaan vocht in het begin van zijn carrière vooral voor regionale Braziliaanse en Engelse organisaties waar hij een record wist op te bouwen 9-0 met onder andere een overwinning tegen voormalig TUF 9 deelnemer Dean Amasinger. Mina verhuisde vervolgens naar Hong Kong waar hij bij de Epic MMA gym ging trainen. Na een overwinning in Singapore tegen de Fin Glenn Sparv kreeg de Braziliaan een belletje van de UFC. Mina maakte zijn debuut in September 2014 voor de organisatie in Macau tegen Shinsho Anzai. In een zeer spectaculaire eerste ronde van beide kanten wist Mina het gevecht via TKO te beslissen en pakte hij ook de Performance of the Night bonus. Pas ruim een jaar later keerde Mina terug in de Octagon. Ditmaal was de Japanse publiekslieveling Yoshihiro Akiyama in Japan de tegenstander. In een zeer gelijkwaardig gevecht won Mina via Split Decision. Mina vocht vervolgens tijdens International Fight Week 2016 voor de eerste maal in zijn carrière in de Verenigde Staten. Mina die inmiddels ook traint bij Kings MMA in Anaheim, Californië nam het op tegen Mike Pyle. Via KO in de tweede ronde versloeg Mina de MMA veteraan. Mina maakte vervolgens in Mei 2018 na een afwezigheid van ruim twee jaar zijn comeback in de Octagon tegen Ramazan Emeev. Mina had weinig in te brengen en verloor voor het eerst in zijn carrière door middel van een Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.