breaking news

Bradley Scott vecht in thuisland tegen Salim Touahri tijdens UFC Liverpool

March 28th, 2018 | by Redactie

De Engelsman Bradley Scott zal op 27 Mei 2018 in eigen land zijn opwachting maken tegen de Pool Salim Touahri. Beide vechters treffen elkaar tijdens UFC Fight Night 130 in Liverpool, Engeland in de Welterweight divisie. Het gevecht zal plaatsvinden in de Octagon van de Echo Arena op de Preliminary Card.

Bradley Scott (MMA 11-5/UFC 3-4) kwam voor het eerst in beeld tijdens het TUF Smashes seizoen in 2012. De Engelsman kwam tot de finale waarin hij verloor van de Nieuw-Zeelander/Australiër Robert Whittaker. Zijn eerste overwinning in de UFC pakte Scott een jaar later in Manchester door Michael Kuiper via Standing Guillotine Choke te finishen. Vervolgens werd vijf maanden later verloren in Londen van de zeer onderschatte Braziliaan Claudio Silva. Hierna was Scott mede door blessureleed meer dan een jaar niet te bewonderen in de Octagon. In Mei 2015 zagen we Scott weer vechten in Australië tegen Dylan Andrews. Scott versloeg Andrews voor eigen publiek via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde. Begin 2016 in Londen was echter ditmaal Krzysztof Jotko via Unanimous Decision te sterk. Een jaar later zagen we Scott terug in Londen. Ditmaal was landgenoot Scott Askham de tegenstander. In een zeer competitief gevecht versloeg Scott zijn tegenstander Askham via Split Decision. Vervolgens nam Scott het tijdens UFC Mexico City op tegen Jack Hermansson. Hermansson was te sterk en versloeg de Engelsman via TKO in de eerste ronde. Scott pakte vervolgens een short notice partij aan tegen Jack Marshman tijdens UFC Londen in Maart 2018. Marshman werd echt niet goed gekeurd door de commissie om te vechten waardoor deze partij niet doorging.

Salim Touahri (MMA 10-2/UFC 0-1) maakte op short notice in Oktober 2017 tijdens UFC Gdansk zijn debuut. Touahri nam het op tegen TUF Brazil 3 winnaar Warlley Alves. Alves bleek te sterk en versloeg Touahri via Unanimous Decision. De Pool startte zijn Pro-MMA carrière in 2010. Hij vocht vooral voor lokale Poolse organisaties. Echter mocht hij na een record te hebben opgebouwd van vijf overwinningen voor de PLMMA titel vechten tegen landgenoot Pawel Zelazowski. Dit ging compleet mis. Zelazowski won via KO binnen 30 seconden, dit zou echter de enige verliespartij van Touahri zijn alvorens hij bij de UFC tekende. Touahri zal nu moeten gaan voor zijn eerste overwinning in de Octagon.

Comments are closed.