breaking news

BFL Kampioen Cole Smith pakt short notice gevecht tegen Mitch Gagnon tijdens UFC Ottawa

April 11th, 2019 | by Redactie
BFL Kampioen Cole Smith pakt short notice gevecht tegen Mitch Gagnon tijdens UFC Ottawa
UFC
0

De UFC heeft wederom moeten zoeken naar een nieuwe naam voor de UFC Fight Night 150 card in Ottawa, Ontario, Canada. Brian Kelleher is geblesseerd geraakt en kan zodoende niet vechten op 4 Mei 2019 tegen Mitch Gagnon. De UFC heeft Battlefield Fight League Kampioen Cole Smith bereidt gevonden om op short notice zijn debuut te maken in de Bantamweight divisie tegen Gagnon. Dit wist de Canadese journalist Aaron Bronsteter te melden. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het Canadian Tire Centre.

Mitch Gagnon (MMA 12-4/UFC 4-3) kwam in 2012 de UFC binnen. Hij verloor weliswaar laat in de derde ronde via Rear Naked Choke Submission van Bryan Caraway, maar het gevecht was zeer competitief en leuk om te zien waardoor de UFC het beide vechters beloonde met de Fight of the Night bonus. Vervolgens wist Gagnon een winstreak op te bouwen van vier gevechten, met onder meer drie Rear Naked Choke Submission finishes in de eerste ronde. Hiermee kwam hij de Top 15 van de UFC Bantamweight divisie in. Gagnon werd vervolgens gematcht tegen voormalig Bantamweight Kampioen Renan Barao. Gagnon deed het na behoren, maar kwam uiteindelijk toch te kort. Barao finishte Gagnon laat in de derde ronde. Mede vanwege blessures duurde het vervolgens bijna twee jaar alvorens we Gagnon terug zagen in de Octagon. Tijdens UFC 206 in December 2016 keerde Gagnon terug tegen Matthew Lopez. Na een sterke eerste ronde nam Lopez in de tweede ronde het initiatief volledig over en versloeg Gagnon voor eigen publiek via Unanimous Decision. Gagnon zou vervolgens zijn opwachting maken in Juli 2017 tijdens UFC Glasgow tegen Brett Johns. Gagnon raakte echter geblesseerd waardoor hij al ruim twee jaar niet meer vocht. Zijn comeback zou Gagnon maken in Mei 2019 tegen Brian Kelleher. Alleen was het ditmaal zijn tegenstander die geblesseerd raakte. Nu zal Gagnon het opnemen tegen landgenoot Cole Smith.

Embed from Getty Images

Cole Smith (MMA 6-0/UFC 0-0) is een Canadese vechter die na een amateur carrière van drie jaar in 2016 zijn debuut maakte bij de professionals. Zijn debuut in Thailand tegen Komon Ninin wist Smith binnen een minuut via KO te winnen. Vervolgens werd Smith al getekend door de bekende Battlefield Fight League organisatie in Canada. Daar pakte hij in 2017 in zijn tweede partij voor de organisatie al de titel door Tyler Dolby via Armbar Submission in de eerste ronde te finishen. Smith verdedigde de titel tweemaal tegen respectievelijk Carlos Galvan en Tyler Wilson en zal nu tijdens UFC Ottawa zijn debuut maken in de Octagon.

Cole "The Cole Train" Smith

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.