breaking news

Benson Henderson keert terug tegen Saad Awad tijdens Bellator 208 in New York

August 15th, 2018 | by Redactie
Benson Henderson keert terug tegen Saad Awad tijdens Bellator 208 in New York
Bellator MMA
0

Voormalig UFC & WEC Lightweight Kampioen Benson Henderson keert op 13 Oktober 2018 terug in de Bellator Cage. De MMA LAB vechter neemt het op tegen Saad Awad in Lightweight divisie. Dit wist MMAJunkie te melden. Beide vechters treffen elkaar in het Nassau Coliseum (NYCB Live) in Long Island, New York. Het gevecht maakt deel uit van de Main Card. Het Main Event gaat zoals eerder gemeld tussen Fedor Emelianenko en Chael Sonnen.

Benson Henderson (MMA 25-8/Bellator 2-3) zal voor de zesde maal de Bellator Cage betreden. De Amerikaan van Zuid-Koreaanse afkomst kwam in 2016 over van de UFC. Henderson verloor zijn eerste gevecht tegen Andrey Koreshkov voor de Welterweight titel. Vervolgens won Henderson van Patricio ”Pitbull” Freire na een blessure bij de Braziliaan via TKO. Henderson verloor daarop het titelgevecht in de Lightweight divisie tegen inmiddels voormalig Kampioen Michael Chandler. Henderson keerde vervolgens in September 2017 terug om het op te nemen tegen Patricky “Pitbull” Freire. Henderson verloor via een enigszins controversiële Split Decision. Henderson keerde vervolgens terug tijdens Bellator 196 in Boedapest in April 2018 tegen Roger Huerta. Henderson won via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde.

Saad Awad (MMA 23-9/Bellator 11-6) maakte zijn Bellator MMA debuut al in 2009, maar vecht pas sinds 2013 onafgebroken voor de organisatie. Awad is een van de betere vechters in de Lightweight divisie, en wist in zijn derde gevecht voor de organisatie de latere kampioen Will Brooks KO te slaan. Awad weet echter steeds op het moment suprême niet te overtuigen. Hierdoor zit Awad al jaren tegen een titelgevecht aan, maar verliest hij de #1 contender gevechten. Awad heeft na een mindere periode in 2016 inmiddels weer de draad opgepakt, en wist zijn twee gevechten in 2017 te winnen. Zowel Ryan Quinn als Zach Freeman werden verslagen. Awad zou het vervolgens opnemen tegen JJ Ambrose. Awad was sterker en won het gevecht via Unanimous Decision. In Juni 2018 wist Awad vervolgens via TKO in de eerste ronde te winnen van Ryan Couture.

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.