breaking news

Bellator MMA talenten Aaron Pico en Adam Borics treffen elkaar tijdens Bellator 222 in NYC

May 12th, 2019 | by Redactie
Bellator MMA talenten Aaron Pico en Adam Borics treffen elkaar tijdens Bellator 222 in NYC
Bellator MMA
0

Het zijn misschien wel twee van de allergrootste talenten in de Bellator MMA Featherweight divisie. De Amerikaan Aaron Pico en de Hongaar Adam Borics zullen het tegen elkaar gaan opnemen op 14 Juni 2019 in New York. Dit wist ESPN zojuist bekend te maken. Beide vechters treffen elkaar in “The Garden” op de Main Card van Bellator 222.

Aaron Pico (MMA 4-2/Bellator 4-2) maakte in 2017 pas zijn Pro-MMA debuut. Pico die een boksachtergrond met zich meenam naar Bellator was toch vooral bekend van zijn worstelen. Pico werd in 2013 Wereldkampioen bij de Cadet Championships Freestyle Wrestling in Zrenjanin. Daarvoor had hij in de jeugd ook al zilver en brons gepakt. Pico’s debuut werd door Bellator erg gehyped. Echter werkte Zach Freeman niet mee aan wat een feestelijk MMA debuut had moeten worden voor Pico. Freeman won al na 24 seconden via een Guillotine Choke Submission. Echter heeft Pico sindsdien laten zien dat hij veel progressie heeft gemaakt. Pico won zijn daarop volgende drie partijen allemaal via (T)KO in de eerste ronde, en moest vervolgens tegen Leandro Higo een behoorlijke stap in competitie maken. Pico zette een fantastische prestatie neer door Higo al in de eerste ronde via TKO te finishen. Vervolgens nam Pico het op tegen Henry Corrales. Na een sterk begin leek Pico iets te overmoedig te worden en werd hij verrast door een goede klap van Corrales. Hierdoor verloor hij via KO.

Adam Borics (MMA 12-0/Bellator 3-0) is een groot Hongaars talent die in April 2017 zijn debuut maakte voor de Bellator MMA organisatie. Borics had daarvoor al in zijn thuisland Hongarije laten zien een groot talent te zijn. Zo wist hij de titel bij de HFC organisatie te pakken, en deze ook te verdedigen. Met een 9-0 record debuteerde Borics tegen Anthony Taylor tijdens Bellator 177 in Boedapest. Borics maakte zijn hype waar en versloeg Taylor via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde. Borics zou vervolgens vechten tegen James Gallagher tijdens het Main Event van Bellator 196 in Boedapest. Echter raakte Gallagher geblesseerd waardoor Borics tegenover Teodor Nikolov kwam te staan. Borics won het gevecht via een Flying Knee KO in de tweede ronde. Borics nam het vervolgens op tegen Josenaldo Silva tijdens Bellator 205 in September 2018. Borics won het gevecht via Rear Naked Choke Submission en bleef ongeslagen.

Comments are closed.