breaking news

Bellator 208 voegt Alexander Shlemenko vs. Anatoly Tokov toe aan line-up

September 14th, 2018 | by Lennart Van Arendonk
Bellator 208 voegt Alexander Shlemenko vs. Anatoly Tokov toe aan line-up
Bellator MMA
0

Bellator MMA heeft twee zeer interessante vechters ingeroosterd op Bellator 208. Dit evenement wordt op 13 oktober georganiseerd in de Nassau Veterans Memorial Coliseum in Long Island, New York. Naast de bovenstaande namen stappen atleten als Fedor Emelianenko, Chael Sonnen en Benson Henderson ook op de kaart.

Powered by Aiki Budo.

Alexander Shlemenko (MMA 56-11-0-1) gold jaren als een van de beste MMA vechters buiten de UFC. Shlemenko wist in 2010 het Bellator Middleweight toernooi te winnen, waardoor hij een titelgevecht kreeg aangeboden tegen destijds kampioen Hector Lombard. Shlemenko verloor, maar zou drie jaar later de titel alsnog claimen nadat Lombard naar de UFC ging en de titel dus werd vrijgegeven. Shlemenko won de titel door Maiquel Falcao te verslaan, en wist zijn titel uiteindelijk drie keer met succes te verdedigen. De vierde keren (tegen Brandon Halsey) ging het mis. Halsey won via Rear Naked Choke submission na 35 seconden. Shlemenko (die voor zijn titelverdediging een superfight tegen Tito Ortiz verloor) wist in zijn comeback gevecht wel te winnen. Melvin Manhoef werd via een spinning back fist KO geslagen. Echter bleek later dat Shlemenko zijn testosteron gehalte veel te hoog was. Hij werd drie jaar geschorst en het gevecht werd in een No-Contest omgezet.
Daarna maakte de Rus een overstap naar de M-1 Global organisatie. Met vijf overwinningen op rij verloor Shlemenko van Gegard Mousasi en Bruno Silva. Nu hoopt hij deze reeks te verbreken door te winnen van Anatoly Tokov.

Anatoly Tokov (MMA 26-3) is een van de allergrootste Russische talenten op dit moment. De man die traint met MMA legende Fedor Emelianenko heeft voor zowat alle grote organisaties in Rusland gevochten. M-1 Global, Fight Nights Global en ACB zijn de organisaties waar Tokov zijn kunsten vertoonde. Tijdens het ACB toernooi in 2016 wist Tokov de titel te pakken na een overwinning op Arbi Aguev. Tokov won achttien van zijn laatste negentien gevechten, en kwam alleen te kort tegen M-1 Global Kampioen en een van de kersverse UFC vechters Ramazan Emeev. Tokov heeft ook nog een notable win op zijn record tegen zijn landgenoot Albert Duraev die inmiddels furore maakt in de ACB organisatie. Tokov vocht zijn debuut voor Bellator tegen de Braziliaan Francisco France. Tokov won het gevecht via TKO in de tweede ronde. Ook zijn tweede gevecht verliep succesvol. Hier won hij van Vladimir Filipovic met een submission in de eerste ronde.

MMA DNA is ook actief op Youtube! Hier vind je exclusieve beelden van de MMA en kickbokswereld uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.