breaking news

Bellator 196 kent nieuw Main Event na handblessure James Gallagher

March 12th, 2018 | by Marcel Dorff
Bellator 196 kent nieuw Main Event na handblessure James Gallagher
Bellator MMA
0

De ongeslagen Ier James Gallagher heeft in verband met een handblessure zijn aankomende gevecht tijdens Bellator 196 in Boedapest, Hongarije tegen de eveneens ongeslagen Adam Borics moeten afzeggen. Bellator heeft echter snel gehandeld en heeft een nieuw Main Event tussen voormalig UFC Lightweight Kampioen Benson Henderson en eveneens UFC veteraan Roger Huerta ingepland als vervanging. Adam Borics zal op de card blijven tegen een nog niet bekende tegenstander. Dit wist MMA Fighting zojuist bekend te maken. Bellator 196 zal plaatsvinden in de Bok Hall op 6 April 2018.

Benson Henderson (MMA 24-8/Bellator 1-3) zal voor de vierde maal de Bellator Cage betreden. De Amerikaan van Zuid-Koreaanse afkomst kwam in 2016 over van de UFC. Henderson verloor zijn eerste gevecht tegen Andrey Koreshkov voor de Welterweight titel. Vervolgens won Henderson van Patricio ”Pitbull” Freire na een blessure bij de Braziliaan via TKO. Henderson verloor daarop het titelgevecht in de Lightweight divisie tegen inmiddels voormalig Kampioen Michael Chandler. Henderson keerde vervolgens in September 2017 terug om het op te nemen tegen Patricky “Pitbull” Freire. Henderson verloor via een enigszins controversiële Split Decision, en heeft nu slechts een overwinning in vier Bellator optredens behaald.

Roger Huerta (MMA 24-9-1-1/Bellator 1-2-0-0) werd jarenlang gezien als een van dé grote talenten binnen de UFC. De Amerikaan van Mexicaanse komaf leek in 2008 heel kort bij een titelgevecht voor de organisatie, maar verloor vervolgens twee wedstrijden op rij. Huerta besloot zijn contract bij de UFC niet te verlengen en zou voor andere organisaties gaan vechten. Zo vocht hij in 2010 driemaal voor Bellator. Huerta maakte deel uit van het “8-men” toernooi, maar verloor uiteindelijk in de halve finale van Pat Curran. Na verloren te hebben in zijn derde gevecht voor de organisatie tegen Eddie Alvarez tekende Huerta bij ONE Championship. In vijf gevechten voor die organisatie wist Huerta slechts tweemaal te winnen. Huerta vocht vervolgens tegen UFC veteraan Hayder Hassan tijdens een Phoenix FC evenement in Dubai eind vorig jaar. Huerta won na een diskwalificatie van Hassan en heeft op dit moment een winstreak van twee gevechten. De laatste keer dat Huerta een winstreak van twee gevechten had dateert uit zijn UFC tijd in 2007.

Comments are closed.