breaking news

Belgische UFC-vechter kan zichzelf groots op de kaart zetten

June 12th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

Waar onze Gegard Mousasi, Alistair Overeem en Stefan Struve succes boeken bij de Amerikaanse MMA promotie de Ultimate Fighting Championship (UFC), kennen onze zuiderburen ook enkele goede MMA vechters. Aanstaande 17 juni 2017 staat Tarec Saffiedine ingeroosterd om te strijden tegen de oud kampioen Rafael dos Anjos. Dit gevecht zal plaatsvinden in de Singapore Indoor Stadium van Kallang, Singapore. Als hij deze partij weet te winnen zet hij zichzelf groots op de kaart.

Tarec Saffiedine (MMA 16-6/UFC 2-3) gaat proberen om zijn UFC record naar positief te werken. Hij debuteerde voor de organisatie in 2014 tegen Hyun Gyu Lim. Deze partij won de 30-jarige Belg door middel van een unanimous decision. Daarna kreeg hij de zware taak om het op te nemen tegen Rory MacDonald tijdens het main event van UFC Fight Night 54. Saffiedine vocht bijna 3 ronden goed mee maar liep in de derde tegen een harde opstoot van MacDonald aan waarna Macdonald het met ground and pound afmaakte. Daarna herpakte Saffiedine zich met een overwinning op Jake Ellenberger. Zijn vierde en vijfde wedstrijd verloor Saffiedine tegen Rick Story en Dong Hyun Kim.

Saffiedine is in bezit van een zwarte band in het Braziliaans Jiu-Jitsu, een zwarte band in het Shihaishinkai Karate, een rode band in Taekwondo en een groene band in het judo. Ook staand kan hij uitstekend uit de voeten. Zijn keiharde legkicks zijn een uitdaging voor iedere tegenstander. Hij kent een amateur kickboks record van 12 om 2.

Saffiedine heeft gevochten bij promoties als Shooto Belgium, Dream en Strikeforce. Hij heeft winpartijen op zijn naam staan van onder andere Jake Ellenberger, Nate Marquardt en Seichi Ikemoto. Saffiedine heeft een Libanese vader en een Belgische moeder. Hij is opgegroeid in Woluwe-Saint-Lambert, Brussels en heeft zijn vechtsport inspiratie gevonden bij zijn vader en in de Japanse stripboeken van ‘Tough’. Zijn nickname Sponge heeft hij te danken aan zijn coach, omdat hij de leerstof als een spons opsloeg.

Tegenstander Rafael dos Anjos won zijn titel na het verslaan van Anthony Pettis en Donald Cerrone.

Wellicht kan Saffiedine de deur openen voor een UFC evenement in België. Houd MMA DNA in de gaten voor meer informatie.

Comments are closed.