breaking news

Belangrijk weekend voor MMA en Kickboksen in Nederland

April 5th, 2017 | by Stefan Van Erp

Komend weekend betreden er maar liefst 4 Nederlanders de kooi/ring. Voor al deze atleten staat er een hoop op het spel. Gegard Mousasi kan met een overwinning heel dichtbij een titelgevecht komen, Melvin Manhoef kan zijn prachtige carrière bekronen met de Bellator Middleweight titel. Denise Kielholtz kan haar titel prolongeren en Djamil Chan kan zich naar een positief Bellator record vechten.

Melvin Manhoef
Melvin Manhoef (30-13-1-2) aast op revenche na zijn zeer controversiële Split Decision verlies van mei vorig jaar tegen Rafael Carvalho. Manhoef, die zijn hele carrière MMA en kickboksen met elkaar afgewisseld heeft zit in de herfst van zijn carrière. Voor de inmiddels 40-jarige Manhoef zal het een kroon op zijn carrière zijn om af te sluiten met de Middleweight titel bij Bellator. Gevechten van Manhoef staan nagenoeg altijd garant voor spektakel. Zo wist hij maar liefst 28 van zijn 30 overwinningen via KO of TKO te behalen.

Denise Kielholtz
Denise Kielholtz (45-3) zal voor het eerst haar titel gaan verdedigen tegen Muay Thai specialiste Martine Michieletto (33-12-5). Kielholtz is sinds december vorig jaar in bezit van de Bellator Flyweight titel. Zij versloeg destijds Gloria Peritore via een Unanimous Decision. Kielholtz staat bekend als een technisch zeer begaafde vechtster en weet eenmaal in haar flow vaak haar tegenstandster de wil op de leggen.

Djamil Chan
Djamil Chan (12-3) gaat het opnemen tegen Valeriu Mircea (13-4). Chan vecht voor Bellator sinds april vorig jaar. Chan, die meedraait in het professionele MMA sinds 2010 maakte voorheen furore bij onder anderen RFC en GMC. Chan vocht bij zijn debuut voor Bellator tegen Richard Patishnock. Chan eindigde de partij met een eerste ronde KO en mocht zich daarna op gaan maken voor een gevecht tegen Derek Campos. Deze partij ging over de volle 3 ronden en werd gewonnen door Campost via een Unanimous Decision.

Gegard Mousasi
Gegard Mousasi (41-6-2) staat ook voor een enorm belangrijk gevecht. Mousasi heeft zich inmiddels solide naar de top 5 gevochten en won 6 van zijn laatste 7 partijen. Zijn tegenstander, voormalig UFC Middleweight kampioen Chris Weidman zit in een lastiger pakket. Hij verloor zijn laatste 2 wedstrijden en is hard op zoek naar een overwinning. Echter is deze zomaar niet op te halen bij Mousasi. Vooral de laatste 3 partijen van de Nederlander waren erg dominant en eindigde allen ook voortijdig. Zo domineerde hij onder anderen UFC legende Vitor Belfort volledig en haalde hij in zijn laatste gevecht zijn gram tegen Uriah Hall waar hij eerder van verloor. Een overwinning op Weidman zal Mousasi een stap dichter bij de titel brengen.

Bellator 176 wordt op zaterdag gehouden en zondag uitgezonden om 22:00 op Spike TV. UFC 210 wordt in de nacht van zaterdag op zondag gehouden en is live te volgen via Fox Sports 2 vanaf 4 uur.

Volg MMA DNA voor al je kicboks nieuws en MMA nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.