breaking news

Anthony Hamilton verwelkomt nieuwkomer Marcel Fortuna in Houston

January 24th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist heeft de UFC laten weten dat Anthony Hamilton het in Houston, Texas zal opnemen tegen UFC nieuwkomer Marcel Fortuna. Beide Heavyweight zullen op 4 Februari 2017 de Octagon in het Toyota Center betreden. Dit gevecht dat deel uitmaakt van UFC Fight Night 104 zal waarschijnlijk tot de Preliminary Card behoren.

Anthony Hamilton (MMA 15-6/UFC 3-4) kwam in 2014 de UFC binnen, en weet in de UFC vooralsnog geen winstreak op te bouwen. Hamilton verloor zijn debuut tegen Oleksiy Oliynyk. Won vervolgens van de Zuid Afrikaan Ruan Potts, maar verloor vervolgens weer van Todd Duffee. Nadat Daniel Omielanczuk werd verslagen leek het erop dat Hamilton dan eindelijk een stijgende lijn te pakken had binnen de UFC. Helaas voor Hamilton verloor hij in Februari 2016 van Shamil Abdurakhimov via Unanimous Decision. Hamilton herstelde zich opnieuw en won in Juli 2016 op zeer indrukwekkende wijze via KO na 14 seconden tegen Damian Grabowski. Maar afgelopen December ging het opnieuw mis voor de JacksonWink MMA vechter. De Frans Kameroener Francis Ngannou stond tegenover de Amerikaan. Ngannou was te sterk en won via Kimura Submission in de eerste ronde.

Marcel Fortuna (MMA 8-1/UFC 0-0) maakt zijn UFC debuut. Zijn officiële debuut althans aangezien de man uit San Ramon, Californië meedeed aan TUF 23. Tijdens dat seizoen vocht hij het eliminatie gevecht tegen Cory Hendricks. Hendricks was te sterk en versloeg Fortuna via Unanimous Decision die hierdoor het huis niet in mocht. Fortuna maakte vooral furore bij de Dragon House organisatie waar hij de titel in zijn bezit heeft. Fortuna won in zijn laatste officiële MMA partij via Unanimous Decision van UFC veteraan David Mitchell. Fortuna heeft al ruim anderhalf jaar geen Pro-MMA partij meer gevochten.

Comments are closed.