breaking news

Andrey Koreshkov vs Vaso Bakocevic tijdens Bellator 203 in Rome

June 1st, 2018 | by Stefan Van Erp
Andrey Koreshkov vs Vaso Bakocevic tijdens Bellator 203 in Rome
Bellator MMA
0

Bellator 203 in Rome is een gevecht rijker. Andrey Korshkov gaat het opnemen tegen Caso Bakocevic. Korshkov komt van een snelle overwinning af tegen Chidi Njokuani en voor Bakocevic gaat het zijn debuut voor Bellator worden. Bellator 203 wordt gehouden op 14 juli aanstaande in Foro Italico in Rome. Het gevecht zal gehouden worden in de Welterweight Divisie. 

Andrey Koreshkov (MMA 20-2/Bellator 11-2) vecht als sinds 2012 voor Bellator en heeft in die tijd behoorlijk van zich doen spreken. Koreshkov won zijn eerste vijf gevechten voor de organisatie, inclusief het achtkoppige Welterweight toernooi. Hierin versloeg hij onder andere Marius Zaromskis en voormalig Bellator Kampioen Lyman Good. Dit leverde Koreshkov een titelgevecht op tegen de eveneens ongeslagen Kampioen Ben Askren. Askren bleek te sterk en finishte Koreshkov in de vierde ronde via TKO. Na een uitstapje in Rusland kwam Koreshkov terug voor een nieuw achtkoppig Welterweight toernooi. Opnieuw wist de Rus dit toernooi te winnen, en opnieuw leverde dit hem een titelgevecht op ditmaal tegen Douglas Lima. Koreshkov versloeg Lima via Unanimous Decision en kroonde zich op deze manier tot Bellator MMA Welterweight Kampioen. Zijn eerste titelverdediging kwam in April 2016 tegen de van de UFC overgekomen Benson Henderson. Koreshkov won via Unanimous Decision en wist zijn titel dus met succes te verdedigen. In November 2016 ging het echter mis voor de Rus. Douglas Lima pakte in Tel-Aviv zijn revanche door Koreshkov in de derde ronde KO te slaan. Daarna herstelde de Rus zich en wist via een TKO in de eerste ronde te winnen van Chidi Njokuani. Met deze overwinning staat Koreshkov weer in de picture voor een titelgevecht.

Vaso Bakocevic (MMA 33-17-1/Bellator 0-0) is een 28-jarige vechter uit Montenegro. Hij heeft zich in de kijker gevochten nadat hij zijn laatste 7 partijen allemaal wist te winnen via een (T)KO of Submission. Bakocevic is een allround vechter en kan zowel staand als op de grond goed uit de voeten. Hij begon zijn professionele carriere in 2010 en wist van zijn eerste 14 partijen en 12 winnend af te sluiten. Bakocevic vocht veelal voor kleinere promoties. Ook vocht hij in totaal 3 partijen voor KSW. Deze partijen gingen verloren en zorgde ervoor dat Bakocevic weer voor kleinere promoties moest gaan vechten om zich bij de grotere promoties in de kijker te vechten. Dat lukte dus en nu staat hij direct voor de grote uitdaging met een gevecht tegen voormalig titeluitdager Koreshkov.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland!  

Comments are closed.