breaking news

Andrey Koreshkov vs. Lorenz Larkin tijdens Bellator Temecula in Maart 2019

December 13th, 2018 | by Redactie
Andrey Koreshkov vs. Lorenz Larkin tijdens Bellator Temecula in Maart 2019
Bellator MMA
0

Bellator MMA heeft wederom een nieuw evenement aangekondigd voor 2019. Op 29 Maart treffen voormalig Welterweight Kampioen Andrey Koreshkov en Lorenz Larkin elkaar tijdens het Main Event in Temecula, Californië. Het gevecht zal plaatsvinden in het Pechanga Resort Casino.

Andrey Koreshkov (MMA 21-3/Bellator 12-3) vecht als sinds 2012 voor Bellator en heeft in die tijd behoorlijk van zich doen spreken. Koreshkov won zijn eerste vijf gevechten voor de organisatie, inclusief het achtkoppige Welterweight toernooi. Hierin versloeg hij onder andere Marius Zaromskis en voormalig Bellator Kampioen Lyman Good. Dit leverde Koreshkov een titelgevecht op tegen de eveneens ongeslagen Kampioen Ben Askren. Askren bleek te sterk en finishte Koreshkov in de vierde ronde via TKO. Na een uitstapje in Rusland kwam Koreshkov terug voor een nieuw achtkoppig Welterweight toernooi. Opnieuw wist de Rus dit toernooi te winnen, en opnieuw leverde dit hem een titelgevecht op ditmaal tegen Douglas Lima. Koreshkov versloeg Lima via Unanimous Decision en kroonde zich op deze manier tot Bellator MMA Welterweight Kampioen. Zijn eerste titelverdediging kwam in April 2016 tegen de van de UFC overgekomen Benson Henderson. Koreshkov won via Unanimous Decision en wist zijn titel dus met succes te verdedigen. In November 2016 ging het echter mis voor de Rus. Douglas Lima pakte in Tel-Aviv zijn revanche door Koreshkov in de derde ronde KO te slaan. Daarna herstelde de Rus zich en wist via TKO in de eerste ronde te winnen van Chidi Njokuani. Nadat vervolgens ook op spectaculaire wijze van Vaso Bakocevic werd gewonnen deed Koreshkov mee aan de Bellator MMA Welterweight Grand Prix. In de eerste ronde trof hij de oude bekende Douglas Lima. Koreshkov verloor de partij via Rear Naked Choke Submission in de vijfde ronde.

Lorenz Larkin (MMA 20-7-0-1/Bellator 2-2-0-0) maakte in 2017 zijn Bellator MMA debuut. De van de UFC overgekomen Larkin is een van de grootste aanwinsten van Bellator de laatste tijd. Larkin werd bekend in de Strikeforce organisatie waar hij onder andere won van voormalig UFC Welterweight Kampioen Robbie Lawler (het gevecht was op Middleweight). Nadat de UFC de Strikeforce organisatie overnam kwam Larkin in de UFC terecht. Larkin vocht op Middleweight een record van 1-4 bij elkaar en leek ”gecut” te worden. Echter liet Larkin weten naar Welterweight te gaan waarna de UFC Larkin nog een kans gaf. Larkin greep die kans met beide handen aan en sloeg John Howard in de eerste ronde KO. Vervolgens won Larkin in een zeer spectaculair gevecht van de Argentijn Santiago Ponizinibbio. Larkin’s enige setback op Welterweight kwam tegen de Rus Albert Tumenov via een Split Decision verlies. Echter wist Larkin vervolgens te winnen van Jorge Masvidal en Neil Magny waarna hij zijn contract voor de UFC had uitgevochten. Larkin voelde meer waardering bij Bellator MMA en tekende daar een contract. Larkin mocht tijdens zijn debuut meteen tegen de Welterweight Kampioen Douglas Lima vechten. Larkin kwam uiteindelijk te kort tegen de Braziliaan waardoor hij zijn Bellator debuut verloor via Unanimous Decision. En ook in September 2017 kon Larkin niet zijn eerste overwinning voor de organisatie pakken. Heavy hitter Paul Daley sloeg Larkin KO waardoor de Riverside vechter nog altijd op zoek was naar zijn eerste overwinning voor de organisatie. Die overwinning kwam uiteindelijk in Januari 2018 tegen Fernando Gonzalez. Larkin won via Unanimous Decision. Vervolgens zou Larkin tegen Erick Silva vechten, echter raakte de Braziliaan geblesseerd en werd Ion Pascu de tegenstander. Larkin won die partij via Unanimous Decision.

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.