breaking news

Andrea Lee zal toch niet haar UFC debuut maken tijdens UFC 216

September 29th, 2017 | by Marcel Dorff

Het gebeurd niet al te vaak dat een gevecht binnen 24 uur wordt bekend gemaakt, en vervolgens ook gecanceld. Helaas is dit wel het geval voor het Women’s Flyweight gevecht tussen LFA Kampioene Andrea Lee en de Titan FC Kampioene Kalindra Faria. Lee is namelijk niet gerechtigd om in een tijdsbestek van anderhalve week haar UFC debuut te maken. Dit heeft alles te maken met de regels van de USADA. MMAFighting wist zowel de aankondiging als de annulatie te melden.

Andrea Lee werd ooit betrapt op het gebruikt van plaspillen (diuretics). Dit is een verboden middel op de USADA lijst. Een van de regels van USADA is dat iemand die eerder betrapt is op gebruik van een verboden middel tenminste zes maanden getest moet worden door USADA alvorens de atleet/atlete gerechtigd is om in de UFC te vechten.

Hierdoor zal Lee haar debuut dus in ieder geval nog zes maanden moeten uitstellen. Voor Faria zal waarschijnlijk een nieuwe tegenstandster wachten die tot nader berichtgeving nog bekend gemaakt zal worden.

Comments are closed.