breaking news

Amir Aliakbari vecht tegen Geronimo Dos Santos in Openweight gevecht

March 16th, 2017 | by Marcel Dorff
Amir Aliakbari vecht tegen Geronimo Dos Santos in Openweight gevecht
Rizin FF
0

De Iranese Amir Aliakbari zal tijdens RIZIN FF 5 : Sakura zijn opwachting maken in de Yokohama Arena. Hij zal dit doen tegen de Braziliaanse veteraan Geronimo Dos Santos. Aliakbari vocht in December 2016 nog in de finale van het RIZIN FF Open Weight Toernooi. De Grieks-Romeinse topworstelaar verloor van K-1 en MMA Legende Mirko CroCop. Het gevecht tussen beide mannen zal plaatsvinden op 16 April 2017. Het is een Openweight gevecht.

Amir Aliakbari (MMA 5-1/RIZIN 3-1) is een meervoudig wereldkampioen in Grieks-Romeins worstelen. De Iraniër maakte in 2015 zijn MMA debuut. In Thailand versloeg hij binnen 20 seconden Hyung-Chul Lee. En nadat hij opnieuw snel via TKO wist te winnen in Japan voor de RFC organisatie contracteerde RIZIN FF de Heavyweight. Aliakbari mocht meedoen aan het Openweight Toernooi van de RIZIN FF organisatie in 2016. De Iraniër reikte tot de finale. Aliakbari versloeg onder meer Valentin Moldavsky en voormalig PRIDE FC en UFC vechter Heath Herring. In de finale kwam Aliakbari te kort tegen Mirko CroCop. De Kroaat won het gevecht via KO in de eerste ronde. Aliakbari mag nu zich revancheren voor zijn verlies tegen Dos Santos.

Geronimo Dos Santos (MMA 39-17/RIZIN 0-0) is een Braziliaanse Super Heavyweight die zowat overal heeft gevochten. De Braziliaan vecht Pro-MMA sinds 2005 en heeft vooral in het Russische en Braziliaanse MMA circuit gevochten. Enkele bekende tegenstanders die werden verslagen zijn onder meer Francimar Barroso, Thiago Santos, Zuluzinho, Assuerio Silva, Ildemar Alcantara en de Nederlander Dion Staring. Dos Santos verloor onder meer van de voormalig UFC Heavyweight Kampioenen Junior Dos Santos en Josh Barnett. Ook werd verloren van de ongeslagen voormalig Bellator Kampioen Vitaly Minakov. Dos Santos heeft in ieder geval qua ervaring in het MMA een voorsprong op Aliakbari, de vraag is alleen of hij dat ook kan tentoonspreiden. Dos Santos maakt zijn RIZIN FF debuut.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws in binnen-en buitenland.

Comments are closed.