breaking news

Alexandre Pantoja ontmoet Ulka Sasaki tijdens UFC Buenos Aires

October 22nd, 2018 | by Marcel Dorff
Alexandre Pantoja ontmoet Ulka Sasaki tijdens UFC Buenos Aires
UFC
0

De Braziliaan Alexandre Pantoja keert op 17 November 2018 terug in de Octagon. Pantoja neemt het die dag op tegen de Japanner Ulka Sasaki. Dit wist het Braziliaanse Combate te melden. Beide vechters treffen elkaar in het Arena Parque Roca in de Flyweight divisie. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card van UFC Fight Night 140 in Buenos Aires, Argentinië.

Alexandre Pantoja (MMA 19-3/UFC 3-1) kwam via het 24ste seizoen van The Ultimate Fighter de UFC binnen. Pantoja was door de UFC van alle 16 vechters die meededen gerankt als nummer 1 dat seizoen. Een seizoen met 16 Kampioenen van andere organisaties, de winnaar mocht het opnemen tegen UFC Flyweight Kampioen Demetrious Johnson. Pantoja was de RFA kampioen (inmiddels is deze bond samen gegaan met de Legacy Fights bond en heet nu LFA) en werd gezien als de beste vechter van alle zestien deelnemers. Pantoja nam het in de eerste ronde op tegen de #16 van dat seizoen Brandon Moreno. Pantoja had het érg moeilijk tegen de jonge getalenteerde Mexicaan, maar wist in de tweede ronde uiteindelijk alsnog het gevecht te finishen via Rear Naked Choke Submission. Vervolgens wist Pantoja in de kwartfinale Kai-Kara France via Unanimous Decision te verslaan. In de halve finale ging het uiteindelijk dan toch mis voor de Braziliaan. Shooto Japan Kampioen Hiromasa Ogikubo was via Unanimous Decision te sterk. Ondanks het niet behalen van de finale gaf de UFC Pantoja wel een contract. Hij nam het in Januari 2017 op tegen Eric Shelton. Shelton was als Caged Aggression MMA Kampioen een van de mede castmembers van Pantoja tijdens TUF 24. Net als Pantoja verloor Shelton in de halve finale. Beide mannen vochten een sterk gevecht tegen elkaar. Uiteindelijk won Pantoja via een zeer close Split Decision. Pantoja mocht vervolgens in Schotland gaan proberen de ”retirement party” van Seery te gaan verstoren. Dit lukte via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde. Met twee overwinningen op zak vocht Pantoja vervolgens in Januari 2018 in Boston tegen Dustin Ortiz. In een zeer gelijkwaardig gevecht won Ortiz uiteindelijk via een enigszins controversiële Unanimous Decision. Pantoja pakte vervolgens een short notice partij aan tegen Brandon Moreno tijdens UFC Santiago in Mei 2018. Pantoja domineerde het gevecht en won via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Ulka Sasaki (MMA 21-5-2/UFC 4-4-0) debuteerde in 2014 voor de UFC. Nadat Sasaki twee van zijn eerste drie partijen op Bantamweight verloor stapte hij in Mei 2016 in Rotterdam voor het eerst als Flyweight de Octagon in. Sasaki wist deze partij te winnen tegen Willie Gates via een Submission (Rear Naked Choke). In eerste instantie zou Sasaki op 19 November 2016 tijdens UFC Fight Night 100 vechten tegen Matheus Nicolau. Dit ging echter niet door vanwege een potentiële doping overtreding van Nicolau. Sasaki kreeg begin 2017 een matchup tegen de hooggerankte Braziliaan Wilson Reis. Sasaki wist nauwelijks in zijn spel te komen, wat Reis in de kaart speelde. Reis won het gevecht via Unanimous Decision en mocht vervolgens voor de titel vechten. Sasaki nam het in Juni 2017 vervolgens op tegen de Amerikaan Justin Scoggins. Na meerder malen knockdown te zijn gegaan in de eerste ronde, wist Sasaki dankbaar gebruik te maken van een foutje van Scoggins en wist hij de Amerikaan te finishen via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Sasaki kreeg hiervoor de Performance of the Night bonus. Vervolgens kreeg Sasaki een behoorlijke stap omhoog in competitie. De Japanner mocht voor eigen publiek in September 2017 vechten tegen de hooggerankte Jussier Formiga. Formiga bleek inderdaad een klasse te goed voor Sasaki en won via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde. Sasaki zou vervolgens terugkeren tijdens UFC Atlantic City in April 2018 tegen Magomed Bibulatov. Echter raakte Bibulatov een dag van te voren geblesseerd waardoor de partij kwam te vervallen. In Juni 2018 pakte Sasaki een short notice partij aan tegen Jenel Lausa tijdens UFC Singapore. Sasaki was veel sterker en won via Rear Naked Choke Submission.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.