breaking news

Alexander Volkov gaat van Struve naar Werdum

March 13th, 2018 | by Redactie
Alexander Volkov gaat van Struve naar Werdum
UFC
0

Op 17 maart staat de Russische Alexander Volkov opnieuw in de wereldberoemde Octagon van de Ultimate Fighting Championship (UFC) om te strijden voor de winst. Na een gevecht in Noord-Ierland, de Verenigde Staten en Nederland krijgt hij opnieuw een Europees evenement aangewezen. Ditmaal is het aan The O2 Arena van Londen om twee meter lange vechter te ontvangen. Samen met de Braziliaanse Fabrício Werdum verzorgen ze het main event van de avond.

Een overwinning op de oud kampioen Fabrício Werdum zou zeer prettig op Volkov zijn CV staan. Met deze splinterdunne UFC Heavyweight is er zelfs een kans aanwezig dat hij snel voor de titel vecht. Volkov staat momenteel op de achtste plaatst van de top 15 rankings en moet nog namen passeren als Derrick Lewis, Curtis Blaydes en Alistair Overeem.

Volkov zal voor het eerst een grote test doorstaan. Werdum staat bekend om zijn scherpe boksspel en zeer sterke grondspel. Nog nooit eerder heeft de Volkov tegen iemand gevochten van dit kaliber. Werdum spreekt wel met veel respect over Volkov:

“Volkov is a really dangerous guy. He has been showing that not only in the UFC, but for a while now. He was a Bellator champion, if I’m not mistaken. He’s great reach and is really, really tall. He’s a real heavyweight. He has great muay thai, but lacks ground skills. You can’t compare his stand-up with his grappling. His striking is very refined, so you must be careful. I’ll fight smart, because he’s a good fighter.”

Naast het gevecht tussen Fabricio Werdum en Alexander Volkov stappen atleten als Jimi Manuwa, Terrion Ware, Leon Edwards en Rustam Khabilov ook op het canvas om te strijden voor de winst. De volledige line-up is te vinden in onze MMA DNA evenementen agenda.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.