breaking news

Alexander Emelianenko ontmoet oud UFC vechter Gabriel Gonzaga tijdens RCC 2

April 16th, 2018 | by Lennart Van Arendonk
Alexander Emelianenko ontmoet oud UFC vechter Gabriel Gonzaga tijdens RCC 2
MMA
0

De Russische Mixed Martial Arts (MMA) zet opnieuw een Russische vechter tegenover een Braziliaanse vechter. Naast Ivan Shtyrkov vs. Geronimo Dos Santos, Mikhailo Ragozin vs. Wallyson Carvalho en Denis Lavrentyev vs. Josenaldo Silva is ook de partij tussen Alexander Emelianenko en Gabriel Gonzaga toegevoegd aan het de lin-up. Het evenement wordt op 5 mei georganiseerd in de KRK Uralets van Jekaterinenburg, Rusland.

Alexander Emelianenko (26-7) heeft recent zijn terugkeer gemaakt in het wedstrijdvechten. De Russische vechter werd op mei 2015 veroordeeld en heeft sinds dien een straf uitgezeten en een boete betaald. Emelianenko keerde recent tijdens WFCA terug in de kooi waar hij Gernormio Dos Santos versloeg via een technische knock-out in de eerste ronde. Daarna wist hij ook Virgil Zwicker en Szymon Bajor te verslaan in de eerste ronde. Emelianenko heeft nog nooit eerder gevochten voor de Russian Cagefighting Championship (RCC). Net als zijn vorige partij, vervult hij ook ditmaal het main event. Voor zijn veroordeling heeft Emelianenko gevochten bij onder andere M-1 Global, Pride FC en Bodog.

Gabriel Gonzaga (17-11) is vooral bekend van zijn loopbaan bij de Ultimate Fighting Championship (UFC). Sinds zijn professionele debut in april 2003, heeft hij gevochten tegen grote namen als Fabricio Werdum, Randy Couture, Mirko Cro Cop en stipe Miocic. Op 30 september 2016 kon alleen een 6-fight contract Gonzaga nog binnenhouden. De organisatie ging hier niet meer akkoord en gaf Gonzaga de mogelijkheid om zijn handschoenen aan de wilgen te hangen. Echter was dit maar van korte duur. Na een afwezigheid van twee jaar tekent de Braziliaan bij RCC voor een partij tegen Alexander Emelianenko.

MMA DNA is ook actief op Youtube? Hier vind je exclusieve beelden van de MMA en kickbokswereld uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.