breaking news

Alex “Leko” Silva pakt short notice gevecht tegen Alexander Yakovlev in St.Petersburg

April 4th, 2019 | by Redactie
Alex “Leko” Silva pakt short notice gevecht tegen Alexander Yakovlev in St.Petersburg
UFC
0

Astra Fight Team vechter Alex Silva (in Brazilië beter bekend als Alex Leko) gaat op 20 April aanstaande zijn UFC debuut maken. De Braziliaans valt in voor Teemu Packalen en neemt het op tegen Alexander Yakovlev in de Lightweight divisie. Dit wist Raphael Marinho bekend te maken. Beide mannen treffen elkaar in de Octagon van het Yubileyny Sports Palace op de Preliminary Card.

Alexander Yakovlev (MMA 24-9-1/UFC 2-4-0) maakte in 2004 zijn MMA debuut. Yakovlev vocht in zijn beginjaren vooral voor de prestigieuze M-1 Global organisatie. Daar wist hij onder meer overwinningen te pakken tegen Christian Eckerlin en Murad Abdulaev. Zijn titelgevecht tegen Rashid Magomedov wist Yakovlev niet in winst om te zetten. In November 2013 versloeg Yakovlev de Engelsman Paul Daley via Unanimous Decision waarmee hij de aandacht van de UFC wist te trekken. Yakovlev werd gecontracteerd door de UFC en maakte in Mei 2014 zijn debuut voor de organisatie tegen Demian Maia. Yakovlev kwam te kort en verloor via Unanimous Decision. Nadat vervolgens ook werd verloren van Nico Musoke leek Yakovlev in 2015 tegen Gray Maynard te moeten winnen om een langer verblijf bij de UFC te kunnen garanderen. Yakovlev slaagde in die opzet en won via Unanimous Decision. Daarop volgde een nieuwe overwinning. Ditmaal werd George Sullivan via KO verslagen. Echter werd in 2016 van zowel Kamaru Usman als Zak Cummings verloren. Yakovlev verdween vervolgens compleet uit beeld en zal nu na een absentie van 2.5 jaar zijn opwachting gaan maken in zijn thuisstad St.Petersburg. Echter niet meer tegen Teemu Packalen maar tegen UFC nieuwkomer Alex Silva.

Embed from Getty Images

Alex Silva (MMA 20-1/UFC 0-0) in Brazilië beter bekend als Alex Leko maakte in 2014 zijn Pro-MMA debuut. De Astra Fight Team vechter staat bekend als een van de grootste talenten van Brazilië. Silva begon zijn carrière bij de prestigieuze Aspera FC organisatie en groeide uit tot een van de vaste namen. Ondanks dat hij nooit voor een titel vocht wist hij binnen een tijdsbestek van twee jaar een record op te bouwen van 17-0. In December 2016 tekende Silva bij de Brave CF organisatie. Daar wist hij tijdens zijn debuut te imponeren door Daniel Swain via TKO in de tweede ronde te finishen. Hierop volgde zijn eerste en voorlopig enige verliespartij tegen de Pool Jakub Kowalewicz via Unanimous Decision. Silva keerde eenmalig terug bij Aspera FC waar hij won in de eerste ronde via TKO tegen Fernando Colman. Hierna vocht Silva voor de Servische SBC organisatie tegen Slavoljub Mitić. Silva won via TKO in de eerste ronde en maakt nu op short notice zijn UFC debuut.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, tekst

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Tweet 20

Comments are closed.