breaking news

Alex Gorgees en Jalin Turner strijden om eerste UFC overwinning in Melbourne

January 10th, 2019 | by Redactie
Alex Gorgees en Jalin Turner strijden om eerste UFC overwinning in Melbourne
UFC
0

De Australiër Alex Gorgees zal op 9 Februari 2019 terugkeren in de Octagon. De Australian Top Team vechter neemt het die dag op in de Lightweight divisie tegen Jalin Turner. Dit wist Shawn Bitter via MMA Today te melden. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Octagon van de Rod Laver Arena op de Preliminary Card van UFC 234 in Melbourne, Australië.

Alex Gorgees (MMA 7-1/UFC 0-1) is een Australiër van Assyrische afkomst. Gorgees komt uit voor Australian Top Team en maakte in 2016 zijn Pro-MMA debuut. Na vier overwinningen in evenveel partijen werd Gorgees een jaar na zijn Pro-MMA debuut al gecontracteerd door het prestigieuze HEX Fight Series. Ook daar liet Gorgees zien zijn mannetje te staan. Gorgees won zijn debuut via TKO in de eerste ronde van Muhammad Hanif Bin Zainal. Vervolgens werd ook gewonnen van Jai Bradney, ditmaal via KO in de eerste ronde. Vervolgens maakte Gorgees in Oktober 2018 zijn opwachting tegen Raphael Scott. Voor de eerste keer in zijn pro carrière ging Gorgees naar de scorecards. De Australiër won via Unanimous Decision en nam in December 2018 zijn ongeslagen record mee de Octagon in. Gorgees pakte een short notice partij aan tijdens UFC Adelaide tegen voormalig M-1 Global Lightweight Kampioen Damir Ismagulov. Ismagulov bleek een maatje te groot en wist Gorgees via Unanimous Decision te verslaan.

Embed from Getty Images

Jalin Turner (MMA 7-4/UFC 0-1) is een talentvolle MMA vechter die sinds 2016 rondloop in het Pro circuit. Daarvoor had hij al twee jaar een amateur carrière lopen. Turner debuteerde met twee overwinningen bij de BAMMA Badbeat organisatie via KO in de eerste ronde. Vervolgens verloor Turner twee gevechten. Echter mocht hij in 2017 wel zijn debuut maken voor Bellator MMA tegen Gabriel Green. Turner won het gevecht via KO vroeg in de eerste ronde en revancheerde zich dus voor zijn twee verliespartijen. Vervolgens werd bij de Tachi Palace Fights organisatie nog een partij gewonnen, maar ging het in de daarop volgende partij weer mis voor Turner. Echter wist hij hierna bij de KOTC organisatie een overwinning te pakken waarna Bellator MMA wederom aanklopte. Turner won tijdens zijn terugkeer via KO in de eerste ronde tegen Noah Tillis. Mede hierdoor werd hij uitgenodigd voor het tweede seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Turner nam het op tegen Max Mustaki. Turner vocht zeer sterk en had Mustaki in de problemen. Echter moest Mustaki aan het einde van de eerste ronde het gevecht staken in verband met een gebroken voet. Hierdoor won Turner, maar kreeg hij geen UFC contract. Echter kreeg hij dat contract een paar weken later alsnog en zou hij door het gebrek aan tijd in plaats van in de Lightweight divisie in de Welterweight divisie zijn opwachting maken. Tijdens UFC 229 nam Turner het op tegen Vicente Luque. Luque was te sterk en wist Turner via KO te finishen. Turner gaat nu weer terug naar de Lightweight divisie.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.