breaking news

Aleksandar Rakic: “Binnen vijf jaar sta ik in de top van de divisie”

September 2nd, 2017 | by Stefan Van Erp

Aleksandar Rakic behaalde vanavond een solide overwinning op Francimar Barroso via een Unanimous Decision. Het was voor Rakic zijn eerste partij in de UFC en liet zien dat hij met zijn 25 jaar over veel talent beschikt. “Rust” was het sleutelwoord voor hem in deze partij.

Rakic heeft met deze overwinning een record van 9 winstpartijen en 1 verliespartij. Opvallend detail was dat zijn voorgaande 8 overwinningen allemaal voortijdig werden behaald. Rakic gaf aan dat hij met dit gevecht vooral de rust wilde bewaren omdat hij weet dat Barroso beschikt over een snoeiharde directe rechtse. Rakic bleef daarom zijn stoten zorgvuldig uitkiezen en freewheelde zo naar de overwinning.

Nu hij zijn eerste overwinning binnen de UFC behaalde kijkt hij alvast vooruit. Hij wil zich de komende maanden richten op het verder uitbreiden van zijn vaardigheden en dan eind dit jaar of januari volgend jaar weer de Octagon betreden. Wie zijn tegenstander moet worden maakt Rakic niets uit. Hij geeft aan nog jong te zijn (25 jaar) en nog minimaal 12 jaar voor zich te hebben. Rakic verwacht binnen 5 jaar aan de top van de divisie te staan omdat er volgens hem niet veel talent dat zo hongerig is als hij in de divisie rondloopt.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.