breaking news

Alan Jouban out, Chad Laprise in tegen Brian Camozzi tijdens UFC 213

June 8th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist wist het Canadese Sportsnet te melden dat TUF Nations winnaar Chad Laprise zijn opwachting zal maken tijdens UFC 213. De Canadees zal het opnemen tegen Brian Camozzi. Camozzi zat sinds een aantal dagen zonder tegenstander nadat bekend werd dat Alan Jouban tijdens training zijn voet had gebroken. Laprise en Camozzi nemen het tegen elkaar op in de Welterweight divisie tijdens UFC 213 in Las Vegas, Nevada. Het gevecht zal plaatsvinden in de T-Mobile Arena en zal deel uit maken van de Preliminary Card op 8 Juli 2017. 

Chad Laprise (MMA 11-2/UFC 4-2) kwam met een ongeslagen record van 7-0 de UFC binnen. Hij deed dat via TUF Nations. Laprise won in 2014 TUF Nations door in de finale zijn landgenoot (en inmiddels teamgenoot) Olivier Aubin-Mercier via Split Decision te verslaan. Laprise vervolgde met overwinningen tegen Yosdenis Cedeno en Bryan Barberena. In Augustus 2015 had Laprise zijn eerste tegenslag, Francisco Trinaldo was in Canada te sterk voor de Canadees, en finishte Laprise via TKO in de eerste ronde. Begin 2016 verloor Laprise opnieuw, ditmaal was TUF 9 winnaar Ross Pearson te sterk via een zeer aan elkaar gewaagde Split Decision. Laprise herpakte zich echter in Augustus 2016 tijdens UFC Vancouver. Thibault Gouti werd via TKO verslagen, waardoor Laprise nu weer naar boven kan kijken. Laprise zou het vervolgens in December 2016 opnemen tegen Li Jingliang, echter raakte Laprise geblesseerd waardoor het gevecht niet door ging.

Brian Camozzi (MMA 7-3/UFC 0-1) is het broertje van voormalig UFC Middleweight Chris Camozzi. Camozzi kwam de UFC binnen op short notice. Hij nam een gevecht aan tegen Randy Brown. Brown had niet heel veel moeite met Camozzi en versloeg hem via TKO in de tweede ronde. Camozzi is een allround vechter en had een winstreak van vijf gevechten voordat hij dus in December 2016 verloor van Brown. Voordat hij de UFC binnen kwam won Camozzi de RFA titel. Deze bond is inmiddels samen gegaan met de Legacy Fights promotie onder de naam LFA.

Comments are closed.