breaking news

ACB komt met vier titelgevechten op ACB 86 card in Moskou

March 7th, 2018 | by Marcel Dorff
ACB komt met vier titelgevechten op ACB 86 card in Moskou
ACB
0

De Russische ACB organisatie timmert al een tijdje aan de weg in het Europese MMA circuit. Maar de laatste twee jaren is de Russische organisatie ook in landen als Duitsland, Verenigde Staten, Engeland, Brazilië en Australië geweest. ACB gevechten zijn vaak spectaculair en van hoog niveau, en doet zeker niet onder voor een Bellator MMA card. ACB 86 dat plaats zal vinden op 5 Mei 2018 in het Olympisch Stadion in Moskou, Rusland staat bomvol toppartijen.

Bekijk hieronder meer informatie over het evenement. 

Marat Balaev vs. Yusuf Raisov 

Het Main Event van de avond zal gaan tussen ACB Featherweight Kampioen Marat Balaev (8-0) en ACB Interim Featherweight Kampioen Yusuf Raisov (12-1). Beide mannen vochten in 2016 al tegen elkaar, destijds voor de vacante titel. Deze strijd werd gewonnen door Balaev via Unanimous Decision. Raisov knokte zich vervolgens terug naar de top en pakte in December 2017 de Interim titel door Alexander Peduson te verslaan. Balaev is inmiddels al 42 jaar en verdedigde de titel eenmaal succesvol tegen Adlan Bataev. Raisov is 22 jaar en een van de grootste talenten van de organisatie. Het zou dus wel eens de wisseling van de wacht kunnen worden, zeker aangezien Balaev heeft aangegeven bij een eventueel verlies te willen stoppen.

Abdul-Aziz Abdulvakhabov vs. Ustarmagomed Gadzhidaudov

Tijdens het Co-Main Event staat de Lightweight titel van de Tsjetsjeense Kampioen Abdul-Aziz Abdulvakhabov (15-1) op het spel. Hij neemt het op tegen de Dagestani Ustarmagomed Gadzhidaudov (11-3). Abdulvakhabov is met negen overwinningen op rij nog altijd foutloos binnen de ACB organisatie. Hij won in 2014 het “8-men” toernooi van de organisatie, en versloeg in de finale Ali Bagov waardoor hij de titel won. Abdulvakhabov heeft intussen driemaal die titel verdedigd. Wederom tegen Ali Bagov en tweemaal tegen Eduard Vartanyan. Die tweede maal in December 2017 was zeer controversieel aangezien heel veel mensen vonden dat Vartanyan gewonnen had. Gadzhidaudov heeft een winstreak van drie gevechten op dit moment, en wist in November 2017 in Stuttgart te winnen via KO in de eerste ronde van Adrian Zielinski. Hierdoor mag hij nu voor de titel vechten.

Mukhamed Berkhamov vs. Beslan Isaev

Ook de Welterweight titel staat op 5 Mei in Moskou op het spel. Mukhamed Berkhamov (13-1) die wordt gezien als een van dé gezichten van de organisatie neemt het op tegen Beslan Isaev (37-9). Berkhamov won al zijn zes wedstrijden voor de organisatie. En deed dit allemaal voortijdig. Berkhamov is een zeer complete vechter. Dit bewees hij nog maar eens in zijn twee meest recente gevechten voor de organisatie. Zo versloeg hij in Dushanbe de sterke Sharaf Davlatmurodov via Armbar Submission in de tweede ronde. Hierdoor mocht hij voor de titel vechten tegen Kampioen Brett Cooper. Cooper had niets in te brengen en ging zwaar KO in de tweede ronde. Berkhamov zou vervolgens zijn titel verdedigen tegen UFC veteraan Albert Tumenov. Echter raakte Berkhamov geblesseerd. Nu staat hij tegenover Beslan Isaev. Isaev is een man met over de 40 Pro-MMA gevechten. Isaev is er al bij sinds het vijfde ACB evenement en won zijn laatste twee wedstrijden voor de organisatie. Isaev is net als Berkhamov een absolute finisher.

Batraz Agnaev vs. Dovletdzhan Yagshimuradov

Tot slot staat ook de Light-Heavyweight titel van Batraz Agnaev (4-0) op het spel. Hij neemt het op tegen Dovletdzhan Yagshimuradov (15-5-1). Het gevecht zou eigenlijk al eerder dit jaar plaatsvinden, echter was Agnaev geblesseerd. Agnaev is pas actief sinds 2015 in het Pro-MMA. Echter heeft hij al een zeer sterke indruk gemaakt. Agnaev mocht na een overwinning tegen Max Nunes al vechten voor de titel tegen UFC veteraan Thiago Silva. Agnaev versloeg Silva via KO in de tweede ronde en claimde de titel. Yagshimuradov daarentegen heeft al wat meer ervaring in het MMA. De man uit Turkmenistan was vooral actief in het Oekraïense circuit, maar stapte in 2017 over naar de ACB organisatie. Yagshimuradov versloeg in 2017 achtereenvolgens Dan Konecke, Jared Torgeson en Joachim Christensen allemaal voortijdig. Dit zou hem een titelgevecht tegen Agnaev opleveren, maar zoals al eerder gemeld raakte Agnaev geblesseerd. Yagshimuradov moest het hierdoor opnemen tegen Luis Fernando Miranda. En ook hier liep Yagshimuradov zonder al teveel problemen doorheen via KO in de eerste ronde.

De ACB organisatie heeft verder nog vier partijen toegevoegd aan de card. De rest wordt later bekend gemaakt.
– Eduard Vartanyan vs. Ali Bagov
– Andrei Koshkin vs. Rasul Shovhalov
– Murad Machaev vs. Mukhamed Kokov
– Gadzhimurad Khiramagomedov vs. Sharaf Davlatmurodov

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.