breaking news

Aantal nieuwe partijen toegevoegd aan de GLORY 58 card in Chicago

August 16th, 2018 | by Marcel Dorff
Aantal nieuwe partijen toegevoegd aan de GLORY 58 card in Chicago
GLORY
0

De GLORY Kickboxing organisatie heeft zojuist een aantal nieuwe partijen toegevoegd aan de GLORY 58 card in Chicago, Illinois. Het evenement zal plaatsvinden op 14 September 2018 in de Sears Centre Arena. Onder meer Junior Tafa zal tegen Haze Wilson vechten tijdens het Main Event van de SuperFight Series. Ook Richard Abraham, Alan Scheinson en een Welterweight toernooi zijn aan de card toegevoegd. Tot zover was alleen de partij tussen Benjamin Adegbuyi en Jahfarr Wilnis bekend gemaakt door de organisatie.

Junior Tafa vs. Haze Wilson

Junior Tafa (KKB 19-3/GLORY 2-2) is een van de nieuwe talenten in GLORY. de jonge Australiër maakte grote indruk in zijn eerste partij voor de promotie. Hij vocht in China tegen thuisfavoriet Quanchao Luo en sloeg hem in de eerste ronde drie keer naar het canvas wat hem uiteindelijk de TKO overwinning opleverde. Tafa begon op jonge leeftijd met kickboksen en werd op zijn 17de uitgenodigd om met Mark Hunt te komen trainen in Thailand. Toen al snel bleek dat Tafa veel talent had nam Hunt hem onder zijn hoede. Na zijn indrukwekkende overwinning in China vocht Tafa mee met het Heavyweight Contender toernooi in Chicago tijdens GLORY 50. In zijn eerste partij stond hij tegenover Guto Inocente en verloor in een harde partij via een decision. Echter had Inocente een grote snee boven zijn oog opgelopen en mocht de finale niet vechten. Daarom vocht Tafa ook de finale en moest het hierin opnemen tegen Benjamin Adegbuyi. Tafa kwam te kort en bleef nog lang op de been na een aantal verwoestende leg kicks van Adegbuyi. Uiteindelijk verloor hij via een TKO. Tafa herpakte zich daarna tegen Anthony McDonald. Een partij waar veel trashtalk aan vooraf ging wist Tafa zijn woorden na te komen en versloeg de Amerikaan via een TKO in de eerste ronde met een harde rechterhoek.

Haze Wilson (KKB 24-3/GLORY 0-0) maakt zijn debuut voor GLORY Kickboxing. ”The Hooligan” wist in zijn carrière maar liefst 19 van in totaal 24 overwinningen via (T)KO te beslissen. Wilson staat bekend als een ”heavy-hitter” en zal proberen zijn debuut te bekronen met een KO overwinning tegen Tafa.

Richard Abraham vs. Omari Boyd

Richard Abraham (KKB 13-6/GLORY 6-3) is sinds 2016 actief bij GLORY en begon direct met een run van vier winstpartijen op rij. Zo wist hij bij zijn debuut te winnen van viervoudig Muay Thai wereldkampioen Pawel Jedrzejczyk via een Unanimous Decision. 3 maanden later vocht Abraham mee aan een Contender toernooi in Los Angeles en wist deze te winnen door te winnen van Casey Green en Francois Ambang. Na een overwinning op Mike Mathetha leek Abraham nog 1 gevecht weg van een titelgevecht. Hij verloor echter van Antione Pinto en daarna ook van Jamie Bates waardoor een titelgevecht een stuk verder weg raakte. In augustus van 2017 won Abraham wel van Daniel Moralas en lijkt hij zich weer herpakt te hebben. Abraham pakte door tijdens GLORY 50 in Chicago waar hij de ervaren Muay Thai specialist Malik Watson-Smith bij de promotie verwelkomde. Abraham won via een Unanimous Decision en lijkt de stijgende lijn door te kunnen zetten. Zijn volgende partij vocht Abraham tegen Adam Hadfield in Birmingham. In een spannende partij kwam Abraham net te kort en verloor via een Split Decision.

Omari Boyd (KKB 11-1/GLORY 3-0) heeft tot dusver indruk gemaakt in zijn GLORY Kickboxing gevechten. De Amerikaan maakte zijn debuut voor de organisatie in 2014. Daar wist hij te winnen van Ian Alexander via TKO in de derde ronde. De partij hierna werd wederom gewonnen ditmaal van Chris Carradus via Unanimous Decision. Vervolgens bleef het lang stil rond Boyd. Pas in 2018 maakte Boyd zijn comeback tegen Daniel Morales. Boyd won via Split Decision en zal nu gaan proberen Richard Abraham pootje te lichten.

Alan Scheinson vs. Malik Watson Smith

Alan Scheinson (KKB 51-7/GLORY 2-4) is een Argentijnse Welterweight die in 2017 zijn debuut maakte voor de organisatie. Hij vocht tijdens GLORY 37 in Los Angeles tegen Karim Benmansour. In een hard gevecht dat over de volle 3 ronden ging verloor Scheinson via een Split Decision. Scheinson komt uit voor Hemmers Gym uit Breda en is de voormalig K-1 Argentina kampioen. Scheinson staat bekend als een harde vechter die maar liefst 37 van zijn 48 overwinningen voor de bel wist te behalen. In zijn tweede gevecht voor GLORY verloor Scheinson tegen Murthel Groenhart in Den Bosch eerder dit jaar. Ondanks zijn twee verliespartijen heeft Scheinson wel een visitekaartje afgegeven en is dus uitgenodigd voor het Contender toernooi dat plaatsvond tijdens GLORY 51 in Rotterdam. Scheinson nam het in de eerste partij op tegen Thongchai Sitsongpeenong. In een spannende partij trok Thongchai aan het langste eind via een Split Decision die werkelijk beide kanten op had kunnen vallen. Scheinson was het duidelijk niet eens met de beslissing en lijkt nu verder weg te gaan raken in de rankings. Hij herpakte zich tijdens GLORY 53 in Lille en won via een overtuigende Unanimous Decision tegen Anghel Cardos. Daarna mocht Scheinson het opnemen tegen Cedric Doumbé in New York. Doumbé was echter duidelijk een maatje te groot en won via een TKO in de tweede ronde.

Malik Watson-Smith (KKB 59-24/GLORY 0-1) is een Amerikaanse kickbokser die begin 2018 zijn debuut maakte voor GLORY Kickboxing. Watson-Smith kreeg meteen een taaie partij voor de kiezen tegen Richard Abraham. Ondanks dat Watson-Smith goed partij bood verloor hij via Unanimous Decision. Watson-Smith krijgt nu een herkansing tegen de #8 uit de Welterweight divisie.

Verder werd ook nog de partij tussen Matt Baker en Thomas Jenkins in de Middleweight divisie bekend gemaakt, en heeft GLORY Kickboxing wederom tijdens de SuperFight Series een toernooi neergezet. Een vier-koppig Welterweight toernooi. Tijdens de eerste halve finale stuit Mike Lemaire op de bij Scorpio Gym in Almelo trainende Omar Moreno, terwijl in de tweede halve finale Casey Greene zijn opwachting maakt tegen Troy Jones. De winnaars van de halve finales vechten tijdens het Co-Main Event van de SuperFight Series in de finale.

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.