breaking news

Aandacht Nederlandse media voor UFC groeit

February 4th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

Steeds vaker komt de promotie The Ultimate Fighting Championship voorbij in de Nederlandse media. Waar eerst alleen de spectaculaire knock-outs of opmerkelijke gebeurtenissen websites als Dumpert en Flabber voorbij kwamen, komt nu ook de grote sport media met nieuwberichten. Afgelopen vrijdag 3 februari 2017 was het aan Germaine de Randamie om haar debuut te maken bij RTL Boulevard.

Stilistisch gezien is dit dus een interessante matchup. Twee dames die beiden op hun best zijn wanneer ze staand vechten. Als we kijken naar de statistieken van beide dames in de UFC vallen er een aantal dingen op. De Randamie laat in haar partijen zien dat ze erg sterk in de clinch is. van de 98 stoten die zij in totaal heeft uitgedeeld waren er 46 vanuit de clinch en 52 vanuit staande positie. Holm houdt haar tegenstander liever meer op afstand. Dit laten de cijfers ook zien gezien ze 230 van haar 260 stoten staand uitvoert en 30 vanuit de clinch. Ook laten beide dames goede cijfers zien als het gaat om ontwijken van de stoten. Zo heeft Holm 63% van de stoten die zij ontving ontweken en de Randamie maar liefst 72%.

De verwachting is dat het een staand gevecht gaat worden. Mocht Holm het gevecht naar de grond willen hebben, kan de Randamie ook prima cijfers neerleggen als het gaat om haar takedown defence. Namelijk 82% van de pogingen om haar naar de grond te brengen wist de Randamie te pareren. Voor de Randamie, die normaal de agressor is in de partij wordt het wel oppassen voor het sterke counterwerk van Holm. Zo heeft Holm meerdere tegenstanders tot wanhoop gedreven. Aan de andere kant heeft Germaine een verwoestende lowkick in huis die Holm weer tot wanhoop kan gaan drijven. Hoe dan ook wordt dit een interessante partij waar de vonken vanaf zullen springen.

Comments are closed.